NEWSLETTER

Informare / Ştiri

 • Rolul plantelor medicinale și al mofetelor de la Sântimbru Băi în prevenirea și vindecarea bolilor Rolul plantelor medicinale și al mofetelor de la Sântimbru Băi în prevenirea și vindecarea bolilor
  27 octombrie 2016

  În data de 16 august 2016, invitatul Centrului de informare turistică a fost Tulit Levente care a susținut o prezentare având ca temă „ Plantele din Sântimbru și rolul mofetelor în terapia naturistă”. Numarul turiștilor prezenți la eveniment a fost în număr de 48.
 • Zilele Tineterului de la Sântimbru Băi Zilele Tineterului de la Sântimbru Băi
  25 august 2016

  Între 18-21 august am avut oaspeți din Ungaria din localitatea înfrățită Kald, care ne-au vizitat satul.
 • Plimbări de iarnă organizate de Centrul de Informare Turistică
  30 decembrie 2015

  În a doua jumătate a lunii decembrie, ca urmare a numărului crescut de turiști, în special din Ungaria, care au optat să își petreacă vacanța și concediul la munte, în stațiunea noastră, s-au organizat plimbări în aer liber. Plimbările prin stațiune au avut loc atât pe jos, cât și cu sania trasă de cai, asigurată de către unul din localnicii stațiunii Sântimbru-Băi. S-au vizitat mofetele și izvoarele de apă minerală, mormântul soldaților germani necunoscuți de la Sântimbru-Băi, izvoarele de apă minerală de la Pârâul Minei.

  La plimbările organizate de centrul de informare turistică au participat 20 persoane.  Turiștii au fost cazați la pensiunea Mofeta, din Sântimbru-Băi, aflată în vecinătatea mofetei nr.2, astfel că după plimbări, turiștii s-au putut bucura de efectele curative ale mofetei.

  Turiștii s-au simțit foarte bine și au promis că vor reveni.

  Și în acest an, turiștii au revenit pentru efectuarea tratamentelor la mofetele vindecătoare, și au fost în jur de 1000 persoane, care au ales să își îmbunătățească  sănătatea în stațiunea noastră.

 • Zilele satului Sântimbru
  10 noiembrie 2015

  În luna noiembrie 2015 au avut loc Zilele satului Sântimbru, ocazie cu care a avut loc și întâlnirea localităților înfrățite, la care au participat  aproximativ 50 persoane din Ungaria, care au fost cazați în 3 pensiuni din satul Sântimbru, pe perioada celor 5 zile petrecute aici. la eveniment au mai participat 400 persoane, incluzând și turiști din localitățile învecinate.

 • Plimbare în aer liber
  21 octombrie 2015

  În data de 20.10.2015, a fost organizată în stațiunea Sântimbru Băi, o plimbare în aer liber la mormântul soldaților necunoscuți, căzuți în al doilea Război Mondial, împreună cu cei 40 turiști care s-au prezentat la sediul centrului de Informare Turistică. Rolul acestei mini-excursii de o zi a avut în vedere cunoașterea acestui loc atât de către turiști, cât și de locuitorii stațiunii Sântimbru-Băi, precum și petrecerea câtorva  ore în aer liber, activitate extrem de benefică pentru sănătate. A fost un adevărat succes, turiștii au fost încântați.

 • Zilele Tineretului de la Sântimbru-Băi
  08 septembrie 2015

  În luna septembrie 2015, au avut loc Zilele Tineretului de la Sântimbru-Băi, la care au luat parte 500 turiști, atât locali, cât și din alte zone ale tării, precum și din Ungaria.

  La aceștia se adaugă și artiștii care au susținut program artistic, aproximativ 100 persoane, artiști provenind din localitățile : Miercurea Ciuc, Sântimbru, Sâncrăieni, Odorheiu Secuiesc.

  Programul special conceput pentru aceste zile, a antrenat nu doar copii și tineri, prin programele special realizate pentru ei, ci și pe cei în vârstă, la concursul de gătit, care a antrenat participanți tineri și vârstnici din localitățile Sântimbru și Cârța.

 • Zilele Tineretului de la Santimbru Bai 4-6 septembrie 2015 Zilele Tineretului de la Santimbru Bai 4-6 septembrie 2015
  07 septembrie 2015

  Zilele Tineretului de la Santimbru Bai  4-6 septembrie 2015
 • Descoperă-ți câmpul energetic Descoperă-ți câmpul energetic
  03 septembrie 2015

  În data de 29.08.2015, la Centrul de Informare turistică de la Sântimbru Băi, a avut loc prezentarea "Bioenergia- Descoperă-ți câmpul energetic" prezentată de Sárosi Angella, terapeut energetic, însoțită de aplicații practice pentru echilibrare energetică.
 • Bioenergia-Descoperă-ți propriul câmp energetic
  26 august 2015

  Vă invităm la prezentarea având ca temă "Bioenergia-Descoperă-ți propriul câmp energetic". Sâmbătă, 29 august 2015, cu începere de la ora 12:00.  Intrare liberă.

 • Rolul valorilor naturale în turism - prezentare Rolul valorilor naturale în turism - prezentare
  18 iulie 2015

  În data de 18 iulie 2015, la Centrul de informare turistică de la Sântimbru Băi, l-am avut ca invitat pe Butyka Lorand, care a reprezentat Organizația Ecogeologică ACCENT și care a prezentat rolul valorilor naturale în turism, despre situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (care cuprinde arii protejate din Comunele Tușnad, Sânsimion, Sântimbru și Sâncrăieni) și despre ecoturism.
123
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate refertioare la corectiduniea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web.

Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.