NEWSLETTER

Prezentare / Sântimbru BăiSântimbru-Băi este o stațiune care se găseste la 14 km de localitatea Sâncrăieni, la o altitudine de 1100-1250 m, pe coama munților Harghita. Este singura stațiune montană din sudul vârfului muntos Haghita. Munții Harghita prin activitatea vulcanică formează factori naturali de vindecare, prin emanații gazoase (dioxidul de carbon, hidrogen sulfurat). Zona este renumită pentru emanațiile gazoase, care in proporție de 99 % conțin dioxid de carbon, acestea fiind cele mai puternice emanații de gaze din vârful muntos Harghita, indicate fiind pentru tratarea bolilor reumatice și tratamentul hipertensiunii.

Sunt trei mofete care așteapta pe cei care caută tratament. Mofeta nr.2 este integrată in noua clădire centru de tratament. Efectele terapeutice sunt folosite în mod organizat, încă din anul 1920, acestea fiind construite în 1960. Gropile urât mirositoare din stațiune stimulează metabolismul organismului, reglementează funcțiile sistemului nervos central.

Între anii 1970- 1980 a funcționat o mină de mercur, care și-a lăsat amprenta pe aspectul peisajului sălbatic existent odinioară, natura vindecând în 30 de ani cât a putut din rănile provocate.

La sud de Sântimbru-Băi se gasesc pârâurile Banya și Vermed, unde se intind mlaștini mai mici cu izvoare de apă minerală și emanații de gaze, mai demult și acestea erau folosite pentru tratament. Cele trei băi sunt spații geologice și biologice ocrotite, a cărei floră este asemanatoare cu flora mlaștinei Lucs .

Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate refertioare la corectiduniea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web.

Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.