NEWSLETTER

Turism / De vizitat

 • CAPELA ROMANO – CATOLICĂ SF. MARGARETA, sec. XIV CAPELA ROMANO – CATOLICĂ SF. MARGARETA, sec. XIV

  Situată pe o terasă al pârâului Vermed, la cca. 1,5 km de cvartalul Alszeg, capela romano catolică cu hramul Sf. Margareta de Antioch, în baza datării frescelor descoperite în 1957, este din secolul al XIV-lea.
 • ANSAMBLUL BISERICII ROMANO CATOLICE, SEC. XVIII ANSAMBLUL BISERICII ROMANO CATOLICE, SEC. XVIII

  Biserică romano catolică cu hramul Sf. Emeric, este construit în anii 1770. Data de 1777 inscripționat pe peretele vestic al arcului de triumf, este probabil anul terminării și sfințirii.
 • STÂLP COMEMORATIV CU CRUCE DE PIATRĂ, SEC. XVIII STÂLP COMEMORATIV CU CRUCE DE PIATRĂ, SEC. XVIII

  Monument votiv, executat în sec. al XVIII-lea la comanda lui Timár Tamás și soția, sculptat din piatră de andezit, cu o înălțime de 4 metri, poartă amprenta stilului baroc.
 • ANSAMBLUL CONACULUI HENTER, SEC. XVII – XIX ANSAMBLUL CONACULUI HENTER, SEC. XVII – XIX

  Ansamblul conacului Henter este format din clădirea conacului și poarta barocă. Clădirea barocă, pe fundații din secolul al XVII-lea, este în curs de restaurare.
 • SÂNSIMION SÂNSIMION

  Comuna Sânsimion este una dintre cele mai vechi cele mai importante localitati din bazinul Ciucului. Accesul  în localitate este posibil dinspre municipiul judetului Harghita, Miercurea Ciuc pe drumul national 12 si apoi pe drumul  judetean 123A.
 • Mlaștinii Borșaroș - Sâncrăieni Mlaștinii Borșaroș - Sâncrăieni

  Specificitatea cea mai accentuată probabil a Bazinului Ciucului de Jos o constituie mulțimea izvoarelor de apă minerală, bogate în sodiu, magneziu, calciu și hidrocarbonați.
 • Natura 2000 Natura 2000

  Natura 2000 este Rețeaua Ecologică Europeană promovată de Uniunea Europeană pentru conservarea patrimoniului său natural.
1
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate refertioare la corectiduniea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web.

Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.