NEWSLETTER

Turism / De vizitat / Natura 2000Natura 2000 este Rețeaua Ecologică Europeană promovată de Uniunea Europeană pentru conservarea patrimoniului său natural.
Natura 2000 este Rețeaua Ecologică Europeană promovată de Uniunea Europeană pentru conservarea patrimoniului său natural. (Sit de Importanță Comunitară) se întinde pe o suprafață de 2693 ha, este situat în zona sud-estică a județului Harghita cuprinzând parțial comunele: Sâncrăieni (satul Sâncrăieni), Sântimbru (satul Sântimbru), Sânsimion (satele Sânsimion și Cetățuia) și Tușnad (satele Vrabia, Tușnad Sat și Tușnadul Nou). Pe suprafața comunei Sântimbru fânețele umede pe lunca râului Olt au o varietate mare de specii protejate de plante și habitate protejate. Dintre animalele protejate cel mai spectaculos este castorul eurasiatic (Castor fiber), specie reintrodusă în sistemul hidrografic a râului Olt 10-15 ani în urmă. Barajele și vizuinele lor, chiar și animalul, pot fi observate lângă Capela Sf. Margareta pe pârâul Vermed pe tot parcursul anului.

Înapoi
Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate refertioare la corectiduniea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web.

Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.